به تازگی مقالۀ دیگری با موضوع “مدل ایرانی سنجش بلوغ نظام مدیریت بهره وری (مدل آیمپس)” در نشریات علمی کشور منتشر شده است. عنوان این مقاله که با همت اعضای دبیرخانه جایزه ملی آی مپس تدوین شده، بدین شرح است: «تبیین وضعیت بلوغ نوآوری بهرهورانه در سازمانهای ایرانی». این مطالعه را باید نخستین گزارش علمی به شمار آورد که توانسته است تصویری شفاف از سطح توسعهیافتگی بنگاههای کشورمان در عرصه نوآوری بهره ورانه ارائه دهد.
مقاله یادشده بر عنصر «نوآوری» در پودمان «زیرساخت» از مدل آیمپس تمرکز دارد و کوشیده است تا با تحلیل داده هایی واقعی که از ارزیابی سازمان های ایرانی حاصل آمده اند، برداشتی از سیمای بلوغ نوآوری بهره ورانه در این بنگاه ها ارائه دهد. مطابق با مفاد چکیده این مقاله؛ سطح بلوغ نوآوری بهره ورانه در سازمانهای ایرانی مورد بررسی، پایین است (سطح دوم از سطوح هفتگانه بلوغ)؛ ضمن آنکه از میان وجوه چهارگانه عنصر «نوآوری»، نقاط قوت و ضعف سازمانهای ایرانی به ترتیب در مؤلفههای «فراگیری» و «باز بودن» جای دارد. دیگر نتیجه پژوهش حاکی از آن است که بنگاههای «خصوصی-تولیدی» کشورمان از نظر نوآوری بهره ورانه بالغتر از سازمانهای «دولتی-خدماتی» هستند. اولویتبندی وجوه چهارگانه این عنصر نیز نشان داد که «رسمیت» و «فراگیری» به ترتیب، اثرگذارترین و اثرپذیرترین وجه نوآوری بهره ورانه هستند.
این اثر علمی در فصلنامه «مدیریت نوآوری و راهبردهای عملیاتی» مورد پذیرش قرار گرفته که در آخرین ارزیابی صورت گرفته از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موفق به کسب رتبه علمی «ب» شده است. نشریه یادشده به بررسی آخرین نوآوری ها و استراتژی های عملیاتی در زمینه هایی مانند مدیریت بازرگانی، مالی، مدیریت فناوری، مدیریت صنعتی، حسابداری و حسابرسی اختصاص دارد. برخی از نمایههای نشریه مزبور از این قرار است: DOAJ، ISC، MIAR, EBSCO ، پرتال جامع علوم انسانی، سیویلیکا، نورمگز، مگایران و … .
علاقه مندان می توانند برای مطالعه خلاصه این مقاله به نشانی اینترنتی آن (https://www.journal-imos.ir/article_215514.html) مراجعه کنند.
یادآوری می نماید که مدل بومی سنجش بلوغ نظام مدیریت بهره وری (مدل آی مپس) توسط تیم تخصصی در «شرکت سامان آوران توسعه» طراحی شده است و از سوی «سازمان ملی بهرهوری ایران» مورد اعتبارسنجی و تأیید قرار گرفته است.